березня

28

Четвер

Маневицька районна газета "Нова доба"

Офіційні вітання

Останні коментарі

Питання стану захворюваності на кір у районі, недопущення спалаху цієї інфекційної хвороби розглядалися на нараді при голові райдержадміністрації Андрієві Линдюку за участю очільника представницької влади району Анатолія Мельника, представників медичних закладів Маневиччини, Маневицького відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України", Держпродспоживслужби у Маневицькому районі.

 

Як відзначила головний лікар районного ЦПМСД Людмила Сидорук, ситуація захворюваності на кір перебуває на особливому контролі. Наразі зафіксовано ще один випадок хвороби, загалом в районі зареєстровано чотири випадки кору.

Велика увага приділяється вакцинації, ревакцинації, проводиться роз'яснювальна робота. Так, зокрема, у Лишнівці проведено щеплення  ще 13 дітям, Бережниці - 9,  Комаровому  -  7, Прилісному - 9. У наявності  більше 1200 доз вакцини проти кору,  якої вистачить до кінця цього року та на перший квартал наступного. На жаль, ситуація із вакцинацією бажає бути кращою, найбільш проб­лемними населеними пунктами залишаються смт Колки, села Комарове, Бережниця.

Про прийняті заходи з часу проведення в кінці квітня наради інформували заступник головного лікаря Тетяна Самчук, завідуюча відділенням організації епідеміологічних досліджень Маневицького міжрайонного відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" Ольга Оніщук, представник Держпродспоживслужби в Маневицькому районі Наталія Маковецька.

Велику увагу було приділено питанню оздоровлення дітей  як в пришкільних таборах, так і таборах, що організовують релігійні громади. Вказувалось на необхідність медичних оглядів та наявність щеплень.

Підсумовуючи, голова РДА Андрій Линдюк наголосив на тому, що, аби убезпечитись  від спалаху кору, діти без необхідних щеплень не повинні перебувати у таборах. При виявленні таких випадків табір буде закриватися. Окреслено ряд інших заходів.

Аби донести всю цю інформацію до відповідальних осіб, буде проведена нарада із сільськими головами, керівниками релігійних громад. Роз'яснювальна робота  серед населення проводитиметься  і надалі.

                                                                                                                                                                          Олена БИЧКОВА.

 

You have no rights to post comments

Дзвоніть, пишіть, заходьте.

Редактор - (03376) 2-11-44
Заступник редактора, зав. відділом соціальних проблем, бухгалтер - 2-19-17
Зав. відділом інформації - 4-06-46
Оголошення, реклама - 2-15-74.
E-mail: manev_gazeta@ukr.net
Адреса: 44600, смт Маневичі, вул. Незалежності, 14.

Люди рідного краю

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua