березня

19

Вівторок

Маневицька районна газета "Нова доба"

Офіційні вітання

Останні коментарі

Житель Лишнівки Леонід Ковердюк не шукає кращої долі за кордоном, а для добробуту власної родини трудиться у рідному селі. Ще десять років тому спільно з компаньйоном започаткував власну справу із переробки деревини, яка й нині забезпечує йому гідне існування.

 

– Вставши на ноги, спершу придбав комбайна, бо у селі – це дуже необхідна та затребувана техніка, – розповідає Леонід Якович. – А вже потім разом зі своїм шваґром Миколою Мельником вирішили зайнятись деревообробкою. Щоправда, згодом наші з ним шляхи розійшлися, тож тепер господарюю сам. 
Викуплене приміщення колишньої ферми, в якому розміщується деревообробний цех, перебувало у вкрай занедбаному стані. Багато чого довелось переробляти, в тому числі і дах, на відновлення якого пішло 1300 листів шиферу. На сьогодні підприємець має п’ять офіційно зареєстрованих працівників, сплачує належні податки. Звісно, що і люди задоволені, адже мають роботу в селі.   
– У цеху є всі необхідні верстати, в тому числі і чотиристоронній, якими виготовляємо бруси, дошку для підлоги, вагонку, палети та багато чого іншого, – ділиться зі мною пан Леонід. – Також є невеличка сушильня для деревини. Двома власними великовантажними автомобілями доставляємо готові пиломатеріали замовникам, в тому числі надаємо послуги із перевезення вантажів по Україні. Нині на це хороший попит. Для потреб деревообробного цеху є трактор та навантажувач.
Ліс чоловік купує на аукціонах, що проводяться у Луцьку. Ціна на деревину одного і того ж сорту буває різною, і часто залежить від того, скільки осіб претендують на той чи інших лот. Після торгів лісоматеріал забирають у тому держлісгоспі, де виграли торги. 
У Леоніда та Віри Ковердюків шестеро дітей – дві доньки і чотири сини. Син Рувім освоює спеціальність лісівника в Шацьку, а коли приїздить додому працює у батька в цеху. Ще один син Максим навчається в Рокитному на стоматолога, а донька Ліля здобуває фах швачки в Луцьку. Троє інших – школярі місцевої школи.  
За цей сезон у цеху Леоніда Ковердюка переробили близько ста кубів деревини, минулого року лісу було значно більше. Та чи будуть такі об’єми лісоматеріалу постійно, підприємець не впевнений, тож паралельно займається з родиною домашнім господарством. Та поки на прожиття вистачає, аби не гірше і посилав Бог здоров’я.
Сергій ГУСЕНКО.
Фото автора.  

You have no rights to post comments

Дзвоніть, пишіть, заходьте.

Редактор - (03376) 2-11-44
Заступник редактора, зав. відділом соціальних проблем, бухгалтер - 2-19-17
Зав. відділом інформації - 4-06-46
Оголошення, реклама - 2-15-74.
E-mail: manev_gazeta@ukr.net
Адреса: 44600, смт Маневичі, вул. Незалежності, 14.

Люди рідного краю

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua