березня

19

Вівторок

Маневицька районна газета "Нова доба"

Офіційні вітання

Останні коментарі

Численні вишиті ікони, картини, сорочки, рушники, серветки, оригінально оздоблені вишиванки  – на все це вистачає часу і натхнення в мами п’ятьох діток Оксани Нікітіної з Нових Підцаревич. 
Турбот у молодої мами багатодітного сімейства більш ніж вистачає, та є в Нікітіних правило: «Якщо мама вишиває,  її чіпати не можна!!!» Тож майже щодня, попри всі домашні клопоти,  Оксана Леонідівна знаходить час і на хобі – вишивку. Це простір її відпочинку і творчості. А завдяки вмілим рукам вишивальниці, на полотні розквітають барвисті квіти, вимальовуються лики святих і  яскраві орнаменти. Маючи лише голку з нитками,  руки майстрині творять дивовижні речі, адже вишивання – дуже тонка і кропітка робота, не в кожного вистачить терпіння і бажання цим займатися.
– Вишивати я почала ще в третьому класі, навчившись це робити від своєї матері. Вона дуже любила вишивати, але робила це  тільки хрестиком. І я спочатку вишивала хрестиком. Але тепер  мені більше до вподоби вишивка бісером. Так візерунок оригінальніший, об'ємніший, а ще важливо, що бісером вишивати набагато швидше. Мамині вишивки – в шафі, а  моїх робіт вдома майже немає, насамперед, лишаються тільки дитячі речі.  Бо для мене  мої вишивки – подарунки для близьких людей, – розповідає Оксана Леонідівна, роботи якої розлітаються, мов дзвінка пісня.  
– Оце сидіти, колупатися, а потім все… роздарувати!!! А з чим же ви її сфотографуєте? –  жартує небайдужий до того на якій світлині постане його дружина в газеті, чоловік пані Оксани Руслан Костянтинович. 
– Ну, так якось складається… Для мене особисто найкращий дарунок – зроблений власними  руками. Звичайно, простіше піти в магазин щось купити, та це зовсім не те. Тож в більшості заздалегідь готую подарунок для близьких мені людей, ще вишиваючи, вкладаю в нього свою любов і найкращі побажання. А інколи буває й так, що хтось приїде в гості, почне із захопленням розглядати якусь вишивку, а я кажу: «Давайте я вам її подарую!»  –  посміхається вродлива і позитивна пані Оксана.
Вперше батьками  Руслан та Оксана Нікітіни стали вже майже 18 років тому, коли у них народився  первісток Юрій.  А через рік з’явився  і синочок Нікіта. Зараз вони обоє навчаються в Маневицькому професійному ліцеї. 
– Хлопці гарно малюють, грають в футбол, а поки були старшокласниками, то регулярно відвідували спортивний клуб боксу та кікбоксінгу “Золота рукавиця”   в м. Вараш сусідньої Рівненської області і неодноразово займали призові місця у змаганнях з боксу, – зауважує їхній тато. 
Та не тільки спортом захоплюються хлопці, мама передала їм і любов до рукоділля. Вишивати вміють вони змалечку. А якось на ринку разом з мамою придбали по набору для вишивки картин. Нікіті трохи забракло вміння засиджуватись на одному місці, Юрі ж все вдалося. А ще йому до душі модульне оригамі. Він годинами може працювати над своїми виробами, які вже неодноразово відзначалися  і в шкільних конкурсах, і перемогли на конкурсі юнацької творчості в ліцеї. 
Молодший синочок Артемко навчається в третьому класі ЗОШ І ст. с. Н. Підцаревичі, а довгожданна  донечка Тетянка – в першому. Руслан з Оксаною з посмішкою кажуть, що коли, нарешті, в них з’явилася донька, то вирішили вони, що чому ж дівчинці бути одній, – треба подружка. Так і народилася нині п’ятирічна Вікторія.
Дома в Оксани Нікітіної цілісінька колекція подарованих їй власними дітками виробів з різних матеріалів. Відразу відчувається: в талановитої мами і діти талановиті. Нехай традиції рукоділля  і далі продовжуються в сім'ї Нікітіних і тішать всіх рідних і знайомих, яким з найкращими побажаннями в подарунки діставатимуться красиві й оригінальні вироби!
Юлія Музика.
На фото автора: Оксана НІКІТІНА з донечками. 

You have no rights to post comments

Дзвоніть, пишіть, заходьте.

Редактор - (03376) 2-11-44
Заступник редактора, зав. відділом соціальних проблем, бухгалтер - 2-19-17
Зав. відділом інформації - 4-06-46
Оголошення, реклама - 2-15-74.
E-mail: manev_gazeta@ukr.net
Адреса: 44600, смт Маневичі, вул. Незалежності, 14.

Люди рідного краю

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua