березня

28

Четвер

Маневицька районна газета "Нова доба"

Офіційні вітання

Останні коментарі

Розкривайте себе, допомагайте іншим! Добро завжди до вас повернеться!

З таким гаслом живуть і працюють працівники Маневицького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Волинській області. Людяність, чуйність та добрі справи змінюють нас на краще.

 

Одним із головним напрямків у житті людей повинно бути прагнення до змін, а саме: змінювати світ на краще, дбати про нього, бо ми в ньому живемо! Але в буденних справах, метушні, ми часто заклопотані своїми особистими справами, пригнічені новинами з телебачення, втомлені від усього, що нас оточує, і забуваємо про те, що нас насправді має хвилювати, чим маємо займатися, чим жити, де шукати натхнення, які думки мають переважати у наших головах, а які емоції у серцях!

Змінюючи себе, ми змінюємо людей навколо нас. Так у Маневицькому районному сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Волинській області працюють з такими категоріями громадян, як :

-  обвинувачені, стосовно яких, за ухвалою суду,  органом пробації готується досудова доповідь;

- особи засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських та виправних робіт;

-  особи звільнені від відбування покарання з випробуванням;

-  особи засуджені до обмеження волі, які направляються для відбування покарання до виправних центрів;

- особи, які відбувають покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Здійснюється позитивний вплив на вищезгаданих осіб, який спрямований на виправлення та запобігання ними вчиненню повторних кримінальних правопорушень.

З урахуванням вище викладеного, запрошуємо організації до співпраці з уповноваженим органом з питань пробації в якості волонтерів. Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію, волонтерів пробації.

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про пробацію», Кримінально-виконавчим кодексом України та наказом Міністерства юстиції України № 98/5 «Про затвердження Положення про організацію діяльності волонтерів пробації».

Волонтером пробації може стати фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється волонтерами пробації за такими напрямами:

•  сприяння уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні наглядових заходів за місцем роботи та навчання суб’єктів пробації;

•  участь у проведенні соціально-виховної роботи із суб’єктами пробації;

•  участь у складанні та реалізації індивідуальних планів роботи із суб’єктами пробації;

•  участь у проведенні індивідуально-профілактичної роботи із суб’єктами пробації;

•  надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб’єктам пробації;

• сприяння у працевлаштуванні суб’єктів пробації, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності;

• сприяння у реалізації пробаційних програм стосовно суб’єктів пробації, звільнених від відбування покарання з випробуванням;

• участь у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб’єктів пробації та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку для суспільства та змінити людей, які мають проблеми із законом.

Для отримання більш детальної інформації звертайтеся за адресою: Волинська область, смт. Маневичі, вул. Андрія Снітка, 25, тел. (03376) 2-11-47.

 

                                                 Олександр Соловонюк

                                                       Начальник Маневицького  РСфілії

                                                                  ДУ «Центр пробації» вВолинській області

 

You have no rights to post comments

Дзвоніть, пишіть, заходьте.

Редактор - (03376) 2-11-44
Заступник редактора, зав. відділом соціальних проблем, бухгалтер - 2-19-17
Зав. відділом інформації - 4-06-46
Оголошення, реклама - 2-15-74.
E-mail: manev_gazeta@ukr.net
Адреса: 44600, смт Маневичі, вул. Незалежності, 14.

Люди рідного краю

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua