березня

28

Четвер

Маневицька районна газета "Нова доба"

Офіційні вітання

Останні коментарі

Завідуюча фельдшерсько-акушерським пунктом с. Нова Руда Ольга Сачук щоденно рятує своїх пацієнтів від недуг. Під опікою досвідченої спеціалістки нині перебуває майже півтисячі селян, троє вагітних жінок, четверо цьогоріч народжених малят.  
Сільський ФАП розміщується хоч і у старенькому, та затишному приміщенні колишньої сільської ради. Ольга Степанівна приймає хворих, надає першу медичну допомогу, веде диспансерний облік, проводить лікувальні процедури та щеплення, часто прямує фельдшерка і на виклики додому. Доводиться їй бути і місцевим «засобом інформації» та  психологом, адже багато жителів села, особливо похилого віку,  приходять до неї поділитися наболілим. Є на ФАПі і невеличка аптека, де селяни можуть придбати необхідні ліки. 
Хоч і нелегко бути сільським медиком, пані Ольга у виборі професії не розчарована.
– Берегти здоров'я людей – справа благородна. Поміряєш тиск – і вже людині добро зробиш. Допомагати комусь завжди  приємно, – говорить фельдшерка. 
Як молодий спеціаліст, із рідної Камінь-Каширщини 14 років тому вона була направлена працювати в Гуту-Лісівську на Маневиччину, а згодом в Нову Руду, де жінка зустріла  своє кохання і стала мамою трьох діток.
Юлія Музика.
Фото автора.

You have no rights to post comments

Дзвоніть, пишіть, заходьте.

Редактор - (03376) 2-11-44
Заступник редактора, зав. відділом соціальних проблем, бухгалтер - 2-19-17
Зав. відділом інформації - 4-06-46
Оголошення, реклама - 2-15-74.
E-mail: manev_gazeta@ukr.net
Адреса: 44600, смт Маневичі, вул. Незалежності, 14.

Люди рідного краю

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua